Van woensdag 22 januari 2020 tot 6 mei 2020, zal in de gemeente opnieuw een Tiener Techniekacademie georganiseerd worden. Deze erkende STEM-academie is een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Met de steun van de provincie West-Vlaanderen, VLAIO en heel wat partners.Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie.

Op 12 concrete workshops maken kinderen kennis met: voeding, hout, programmeren, metaal/kunststof, elektriciteit en elektronica.  Ze gaan ook op bedrijfsbezoek in de gemeente. Er is begeleiding door 2 techniekmentoren.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf zaterdag 14 december op www.techniekacademie-spiere-helkijn.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €10 korting. U kan ook punten sparen via de UITpas.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in …? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Tiener Techniekacademie …. ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.